Berk Composites was picked by EU Funding for developing new type of carbon wheelset (Slovenian text) - Berk Composites
It’s all about Integrated

SPODBUJANJE PROCESNIH IZBOLJŠAV PODJETIJ V LETU 2016 IN 2017

Javni razpis »DOPOLNJEVANJE SME INSTRUMENTA – Faza 1«

 

Monocoque karbonsko kolesarsko kolo – Prodor na svetovni trg z ultra lahko športno opremo (MCQ C-WHEEL)

V podjetju Berk-Vehovar Kompoziti d.o.o. smo se odločili za razvoj in komercializacijo inovativnega proizvoda »Monocoque karbonskega kolesarskega obroča”, s katerim načrtujemo prodor na globalne trge. Monocoque karbonski obroč je v celoti razvit v našemu podjetju in predstavlja tehnološko inovacijo, pri čemer je to edini tovrstni izdelek na trgu, ki je v celoti izdelan iz enega kosa. Značilnost naših izdelkov je, da so izdelani iz ustreznih tehnično dovršenih in naprednih materialov, prvenstveno iz karbona, ki omogoča doseganje izredno nizke teže izdelkov brez tveganja pri izgubi udobja, trdnosti, namembnosti/funkcionalnosti in varnosti. Splošni in dolgoročni cilji projekta so:

  • prodor na globalni trg in prevzem pomembnega tržnega deleža
  • rast in poslovni razvoj podjetja,
  • krepitev imena podjetja in blagovne znamke.

Iz tega sledijo specifični cilji projekta:

  • optimizacija uporabljenih materialov in testiranje izdelka,
  • prikazi, preizkusi in razvoj variacij izdelka,
  • priprava končnega dizajna kolesa,
  • razvoj blagovne znamke,
  • priprava poslovnega načrta in marketinške strategije.

Skozi aktivnosti operacije je bila pripravljena študija izvedljivosti projekta, ki je pokazala, da je projekt izvedljiv in da je smiselno in upravičeno nadaljevati z njegovo izvedbo. Rezultati projekta odražajo priložnost za izkoriščanje naprednih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, sam izdelek pa predstavlja priložnost za prodor na globalne trge. V študiji izvedljivosti smo dokazali, da je uspešna komercializacija in prodaja izdelka na tujih trgih ključna pot do uspeha, kar dokazujejo tudi v finančnih analizah študije izvedljivosti predvidena povečanja prihodkov v letih po pričetku prodaje. Tudi trenutne razmere na trgu in prisotnost konkurence s podobnimi izdelki kažejo na poslovno priložnost.

Domet našega proizvoda vidimo ciljno na globalnih trgih, in sicer na trgih Zahodne Evrope, Severne Amerike, Avstralije in Azije. Inovativna tehnologija in izboljšane lastnosti našega izdelka zagotavljajo konkurenčno prednost pred konkurenco s podobnimi izdelki. Z izboljšanimi funkcijami in nižjimi proizvodnimi stroški monocoque karbonski obroč sledi vsem trenutnim trendom in ponuja rešitve, ki jih zahteva določen tržni segment.
Rezultati študije izvedljivosti, ki so obenem tudi rezultati operacije, dajejo vzpodbudne signale za nadaljevanje izvedbe projekta MCQ C-WHEEL, ki glede na rezultate izvedenih analiz obeta tudi pozitivne poslovne in finančne uspehe. Strošek operacije znaša 35.000,00 EUR, od česar je prispevek EU 28.000,00 EUR (80 %) in prispevek Republike Slovenije 7.000,00 EUR (20 %).
Več o projektih Evropskega sklada si lahko preberete na spletni strani http://www.eu-skladi.si/
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

SPODBUJANJE PROCESNIH IZBOLJŠAV PODJETIJ V LETU 2016 IN 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_GBEnglish